Huuruisia tarinoita tuopin ääreltä
suoraan suoneen
tykitettynä.
- Uutisia
- Arvioita
- Kotiolutta
- Gonzoa
- Matkaraportteja


perjantai 28. tammikuuta 2011

Onko niissä eroja, aka kotimaiset halppislagerit sokkotestissä

(Sain viimein aikaiseksi laittaa tämän marraskuisen maistelun tänne)
Yhden jos useammankin kerran on tullut pohdittua onko kotimaisissa keskikeppanoissa oikeasti niin suuria makueroja, että ihmiset suorastaan lokeroituvat "karhumiehiin" ja muihin. No otimme asiasta selvää sopivan gonzomaisella otteella, eli juomalla. Testin tarkoitus on vastata kysymyksiin a) Onko eroja? b) Tunnistaako oluet toisistaan sokkona? c) Mikä on paras kotimainen halpalager?
Ja jotta asiaan saadaan hieman särmää otimme mukaan myös halvan saksalais pilsin vertailupohjaksi, sokkona sekin.
Testi toteutettiin hankkimalla sopivat raaka-aineet, eli: Oluet, muutama juomaveikko, sekä lasit, vettä ja muuta suunputsaajaa.
Oluet naamioitiin hienosti paperilla ja teipillä, jotta kukaan ei tunnistaisi tuotteita etiketistä.

Testissä mukana olivat: Sinebrychoff: Koff III ja KarhuIII, Hartwall: Lapin kulta III ja Karjala III, Olvi: III ja Sandels III, Mallaskosken Vaalea Kuohu, Laitilan Kukko Lager, sekä Nokian Keisari Vaalea. Halpa saksalaispils oli tälläkertaa Kaiserdom pilsner, joka lähti myös sokkona peliin. Oluet kaadettiin yksi kerrallaan ja juoja kerrallaan laseihin, eli kaatajakaan ei tiennyt mitä tarjoili. Oluet paljastettiin kääreistään vasta lopussa.

 Ensimmäisen oluen tullessa eteen oli seurueemme jo janoisena valmiina. Suurin osa pyöritteli päätään ja ihmetteli mikä pahus tämä kovin tutunoloinen olut onkaan.
Ykkösestä todettua: "Todella kirkas, jälkimaussa ihan pikkuisen makeutta, melko neutraali, vetinen"
-> Lapin Kulta
Kakkosen kohdalla osa luuli jo tuntevansa tuotteen vienosta sivumaustaan: "Pahvinen lisämaku, En tykkää, Varmaan Karjalaa"
-> Koff III





Kolmonen kirvoitti seuraavia kommentteja: "Selvästi edellistä parempi, Oon aika varma mitä tää on, joku vihanneksinen sivumaku"
-> Laitila Kukko Lager


Ja nelosesta todettua: "Ohhoh mitä litkua, Tää on tosi tuttu maultaan, hitto mikä tää on, tärkkelystä riittää"
-> Karjala III

Numero Viisi: "Voiko vaihtaa arviota, mul on varmaan sekaisin nää ja Ei tää huono ole, jännä sivumaku en tiedä tykkäänkö vai en"

-> Nokia Keisari Vaalea






Numero kuudesta puhuttua: "Kumisaapastehdas maistuu-> Nokia?, Ei tästä tuu mitään liian tuttu mutta en tunnista, leipäinen"
-> Olvi III

Ja Seitsemän: "Tää on aika mieto, vähän tylsä, ei saa otetta"
-> Sandels III

Numero kahdeksan: "Jännästi tuttu, ei tää ainakaan karhua ole, vähän ohrainen, aavistuksen tummempi kuin edellinen"
-> Karhu III


Yhdeksän: "Hei tää on aika bueno, nihkeästi humalaa, olisko tää nyt se karhu viimein"
-> Mallaskosken Kuohu Vaalea

Ja kymmenen: " Täähän jopa maistuu oluelle, muihin verrattuna jopa makua, ei huono juu"
-> Kaiserdom pilsner

Ja tässä raadin lopputulokset: Selkeä voittaja 1. Mallaskosken kuohu vaalea 2. Laitilan Kukko lager 3. Nokian Keisari Vaalea. Muut sijat näkyvät ylläolevasta kuvasta, koff jäi viimeiseksi tasapisteisiin Karjalan kanssa.

Loppujen lopuksi tämä testi osoitti sen, että on näissä markettien halppiksissakin eroja, muissakin kuin mainosmiesten mielikuvissa. Huomattavaa on, että kaikkien mielestä kilpailun mustahevonen, eli kaiserdom pilsner pesi voittajan aivan selkeästi. Kaikki yhtyivät siihen, että suurin osa halvoista kotoisista keskioluista on loppujen lopuksi melko hampaattomia ja mauttomia.  Raati kaipasi enemmän täysmallasta ja humalaa.
Maistajista parhaiten selvisi allekirjoittanut sekoittamalla pelkästään Nokian ja Laitilan keskenään, toiseksi paras tulos oli eräältä Porilais toverilta, joka uskaltautui Kvl:aan pois Beer Huntersin hanojen äärestä, saamalla kolme oikein, karhu väärin..
Eli johtopäätöksenä voimme vetää, että sokkona tarvitaan oikeasti "juovo" erottamaan jokaisen kohdalleen alusta alkaen ja omaa järjestystään muuttamatta (joka oli kielletty). Ilta päättyi ansiokkaaseen suunhuuhteluun pullollisella Nögnen IPA:a, vain se auttoi saamaan kaiken tärkkelyksen pois hampaanraosta.
Seuraavaksi voisikin kokeilla vaikkapa kärkikolmikkoa vs. ulkomaiset lagerit..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti